Re: Blogi jakie polecacie
ZINNN napisał(a):
Widzisz, podoba mi się koncept Twojego bloga, ale nie mógłbym go śledzić dla siebie, bo to jest opcja kopiuj wklej, zero własnej opinii, poleceń materiałów, czegoś co mogło by przekonać mnie czyt: potencjalnego czytelnika do sprawdzenia tych materiałów. Obecnie wychodzi za dużo muzyki by ściągać w ciemno. Może mam odosobnione zdanie, nie wiem.
Dlatego jak tylko jest opcja to staram się wrzucać jakiekolwiek odsłuchy, playery, nawet odsłuchy z youtuba, żeby ktoś zanim ściągnie, mógł sprawdzić z czym ma do czynienia. Tym bardziej, że nie skupiam się na jednym gatunku ale na całym przekroju od ambientu po schranz.
Na początku chciałem właśnie pisać jakieś minirecenzje albumów/płyt, które chciałbym komuś polecić, ale z czasem przekształciło mi się to bardziej w wizję takiego bloga informacyjnego, bez narzucania co ktoś powinien/może sprawdzić a co nie.
Szczerze to nie lubię komuś przedstawiać mojej opinii bo każdy ma do wszystkiego inne podejście i gust. Też może odosobnione podejście do sprawy

.
Z drugiej strony jestem dość leniwy i do tego nie bardzo potrafię w słowach jakoś zachwalać i zachęcać do przesłuchania jakiejś płyty.
No i jak sam mówisz, wychodzi za dużo muzyki w obecnych czasach (nawet na jedno przesłuchanie wielu rzeczy nie starcza czasu), a do tego interesuję się zbyt wieloma gatunkami i na rozpisywanie się o konkretnych pozycjach po prostu brakło by czasu. Skopiowanie krótkiej informacji jest dużo wygodniejsze.
Wiadomo, że treść i indywidualność bloga dużo traci na wartości ale jako takie suche źródło informacji jest chyba w sam raz

.
e/
Nie do końca na temat ale zawsze hejtowałem wszelakiego rodzaju serwisy społecznościowe, ale pod względem właśnie śledzenia różnych wytwórni czy serwisów promujących muzykę to zajebista sprawa. Nie trzeba wchodzić na 50 stron dziennie, żeby sprawdzić czy napisali coś nowego, tylko zalogować się na fejsbuka i wszystko w jednym miejscu, świetna sprawa.
Szkoda, że w dalszym ciągu niewielki procent serwisów prowadzi subskrypcję internetową, bo też świetna opcja na zbieranie informacji o nowych rzeczach.